Impresionante si mici ca niste fulgi, cristalele de jeleu deja ne-au dat impresia de sarbatoare mare.
Nu stralucesc de iti iau ochii si nici nu sunt pretentioase cat sa fii atent sa nu scapi vreunul sau sa il pierzi prin punga, uitat si singurel.
Insa, gustul jeleului obtinut cu ele te imbie sa vrei sa il prepari si tu, ba chiar sa dai reteta mai departe.
Mirosul de zmeura este prietenos si te face sa te gandesti la casa plina de atentie, grija si taina.
Cat despre reteta, e asa de simpla ca o sa ti se para ca nu ai facut nimic si ca trebuie sa mai adaugi ceva. Stim si ce…
Uite cum am facut:
Am luat o pungulita de cristale de zmeura pentru jeleu si am adaugat 500 ml apa fiarta peste ele.
Foarte putin a trebuit sa amestec, cat sa se dizolve nestematele si am lasat sa se raceasca intr-un bol destul de lat (poti alege tu ce forma preferi). Cu putina apa calduta am uns marginile bolului, cat sa il pot desprinde si rasturna fara sa il rup.
Nu e nevoie sa ii pui zahar, au cristalele zahar brut din trestie.
L-am adus la magazin sa ne binedispuna culoarea rubinie a celor doua secrete colorate: sfecla rosie si zmeura.
Ca sa il si incununam, i-am pictat vreo 3 spirale cu confitura de mure.
Elena
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu