Alchimie raw la “Mami si Tati”

on duminică, 22 mai 2011
Miercuri seara, pe o vreme incurajatoare, Pukka Food si-a pregatit desaga cu bunatati raw pentru o demonstratie de viata sanatoasa, la indemana tuturor, la gradinita colorata “Mami si tati”.

Ingrediente din cele mai consistente, crude, proaspete si bio (fructe, miere, ulei de cocos, nuca de cocos), un blender, cateva platouri, lingurite, servetele si o pofta mare pentru alchimia Raw si, in cateva minute, eram gata.

Am lasat de dis de dimineata la inmuiat caju si jumatati de nuci sa fie numai bune de maruntit pentru o pasta cremoasa. Surpriza noastra a fost ca in 5-6 ore, al nostru caju, proaspat de parca abia fusese cules, a incoltit!



Ajunsi la gradinita, ne-au asteptat o trupa voioasa de copilasi, nerabdatori sa dea o mana de ajutor (la propriu, nu doar prin pofta de nestavilit), alaturi de cateva mamici dornice sa ofere micutilor o alternativa de dulciuri facute in casa, potrivite pentru a impaca constiinta de parinte cu poftele copilului.

Tic-tac… curiozitatea creste.

Bulgarasi de nuci si curmale, tavaliti prin fulgi de nuca de cocos
Pentru prima reteta am amestecat nuca inmuiata cu curmale, tot atatea cat si nuca, un varf de menta aromata si neaparat uleiul de cocos pentru omogenizare. Amestecate bine-bine la blender, au dat o pasta de un maro stralucitor.


Maini mai mici si mai mari, toate indemanatice, au facut bilute si le-au rostogolit ca pe niste bulgari prin neaua de nuca de cocos. Cine termina o bomboana, o si manca… sa eliberam platoul pentru urmatoarele, caci din pasta generoasa am facut cam 20 de bunatati rotunde si ademenitoare.
Bun, deci ne-am antrenat pentru urmatoarea reteta: bulgarasii din caju si cacao, tavaliti prin alune macinate
Folosind caju, cacao ecologica dupa gust, miere de tei cu o textura de cremoasa ca de serbet, scortisoara, (optional pentru mai multa consistenta-psyllium), alune macinate sau cacao pentru tavaleala, ne-am intrecut in a umple platoul pana la a face o piramida de bombonele, numai bune de savurat in muzica rasetelor de copii.
Sa va recunoastem… aveam mainile pictate cu cacao, fulgi de nuca, alune macinate. Astfel, ora noastra de deserturi raw a devenit si un moment de bucurie si veselie in care fiecare isi avea un rol de mare seama: degustator , modelator in pasta raw, tavalitor, curios, pofticios si asa mai departe.


Urmariti-ne in continuare si va anuntam unde si cand ne vedem data viitoare.
Pana atunci, incercati retetele si scrieti-ne sau trimiteti-ne imagini sa simtim cu ce v-ati mai delectat!




   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.