“A fi la puterea mai multi”

on duminică, 28 august 2011

Acesta este crezul cu care porneste la drum IRSCA Gifted Education sau Scoala de Excelenta.

Am descoperit proiectele lor din dorinta de a ne concentra eforturile si atentia pe potentialul fie nedescoperit, fie latent care sa ghideze o societate confuza, speriata, chiar in plina criza de idei si imaginatie salvatoare!

Ne-a entuziasmat sa aflam despre copii dotati si talentati, cei care au un har si o inclinatie ce nu se merita a fi pierdute sub povara grijilor si neajunsurilor cotidiene.

Cu un program de educatie orientat spre descoperirea abilitatilor si maximizarea aptitudinilor fiecarui copil, dar si spre dezvoltarea unei curricule consistente care sa satisfaca nevoile speciale ale copiilor supradotati, Scoala de Excelenta isi propune nu o educatie exclusivista si elitista, cat “hranirea potentialului natural” al fiecarui copil in parte.


Pentru ca multi dintre copii isi:
- netezesc,
- refuleaza inclinatiile datorita presiunilor sociale,
- nu sunt incurajati spre a-si explora atent si cu incredere abilitatile,
- isi irosesc talentul in lupte sisifice pentru supravietuire,
ne vom propune alaturi de IRSCA Gifted Education sa le oferim sustinerea si increderea  in capacitatea lor de “a excela si de a inainta frontierele cunoasterii umane in arta, antreprenoriat, leadership, stiinta si cercetare.” – Florin Colceag, presedinte IRSCA.

Sa nu uitam ca multi dintre actualii si atat de necesarii copii “Mozart” cum ii numea Antoine de Saint-Exupery depind si de intuitia, atentia sau chiar puterea noastra de a-i descoperi si pretui.

Citam mai jos un fragment ce ne pare a fi graitor privind genialitatea underground, fragila fara sustinere si nestimulata:
“Ma aşezai în faţa uneia dintre perechile acelea. Între bărbat şi femeie, copilul îşi făcuse, de bine de rău, un locşor şi dormea. La lumina becului, întorcându-se prin somn, el îmi arăta obrazul. O! ce chip încântător! Se născuse din perechea aceea ca un fel de fruct de aur. Se născuse un asemenea exemplar de graţie şi de farmec din zdrenţele acelea ce atârnau greu. Mă aplecai peste fruntea-i netedă, peste dulcile buze bosumflate, gândindu-mă: iată o figură de muzician, iată-l pe Mozart copil, iată o splendidă făgăduinţă a vieţii. Micii prinţi ai legendelor nu s-or fi deosebit cu mult de el: protejat, crescut într-un mediu prielnic, instruit, ce n-ar putea ajunge! Când se naşte, prin altoire, în grădină, un nou trandafir, grădinarii toţi sunt emoţionaţi. Izolează trandafirul, îl îngrijesc şi-l ajută să crească. Pentru oameni însă nu există grădinar. Pe Mozart copil, ca şi pe alţii, îl aşteaptă aceeaşi maşină de presat. Cele mai mari bucurii ale lui Mozart le va hrăni muzica putregăită din duhoarea localurilor de noapte. Mozart e condamnat.”  - A. Saint-Exupery, Pamant al oamenilor

Asa sa fie?

Sustine si tu IRSCA!

Te anuntam ca din septembrie amenajam la Pukka Food o urna pentru donatii in bani pentru copiii supradotati!
Pentru mai multe informatii recomandam:




Elena

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.