Jocul de-a copilaria

on luni, 12 septembrie 2011
Incepem sa ne amintim de nucii generosi din gradina, de placintele aburinde cu branza ale buncii, prima papusa de carpa, v-ati ascunselea prin fata blocului (scarile de bloc interzise ascunzisului), cuvinte magice ce deschid usi pline de posibilitati s.a.

Aceasta este invitatia pe care ne-o adreseaza proiectul Muzeului Taranului 
Roman  - "Copilăria. Rămășite și patrimoniu"


Actiunea isi propune sa valorifice memoria copilariei si sa stranga elemente definitorii pentru ce a insemnat copilaria ca activitate, jocuri preferate, nume purtate.


Din vorba in vorba, voluntarii proiectului isi impartasesc si recupereaza fragmente identitare.

Fiecare avem un spatiu mental sacru, o jucarie, un nume, un loc special cu o simbolistica cruciala pentru anii ce au urmat.

Putem sa parcurgem impreuna drumul inapoi, in camera Sambo sau sacra a copilariei: “Şi atunci, în clipa aceea, am înţeles ce este Sambô. Am înţeles că există aici pe pământ, lângă noi la îndemâna noastră, şi totuşi invizibil celorlalţi, inaccesibil celor neiniţiaţi - există un spaţiu privilegiat, un loc paradiziac, pe care, dacă ai avut norocul să-l cunoşti, nu-l mai poţi uita toată viaţa.” (Mircea Eliade – Noaptea de Sanziene)

Pentru ca noi credem in gustul autentic al amintirilor care nu sunt pierdute, ci doar uitate, va invitam si pe voi sa participati la un proiect ce ar putea deveni un drum spre regasirea jocurilor in natura, activitatilor colective, simbolurilor si ritualurilor ce ne definesc identitatea ca popor.



Elena

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.