“A fi la puterea mai multi”

on duminică, 28 august 2011

Acesta este crezul cu care porneste la drum IRSCA Gifted Education sau Scoala de Excelenta.

Am descoperit proiectele lor din dorinta de a ne concentra eforturile si atentia pe potentialul fie nedescoperit, fie latent care sa ghideze o societate confuza, speriata, chiar in plina criza de idei si imaginatie salvatoare!

Ne-a entuziasmat sa aflam despre copii dotati si talentati, cei care au un har si o inclinatie ce nu se merita a fi pierdute sub povara grijilor si neajunsurilor cotidiene.

Cu un program de educatie orientat spre descoperirea abilitatilor si maximizarea aptitudinilor fiecarui copil, dar si spre dezvoltarea unei curricule consistente care sa satisfaca nevoile speciale ale copiilor supradotati, Scoala de Excelenta isi propune nu o educatie exclusivista si elitista, cat “hranirea potentialului natural” al fiecarui copil in parte.


Pentru ca multi dintre copii isi:
- netezesc,
- refuleaza inclinatiile datorita presiunilor sociale,
- nu sunt incurajati spre a-si explora atent si cu incredere abilitatile,
- isi irosesc talentul in lupte sisifice pentru supravietuire,
ne vom propune alaturi de IRSCA Gifted Education sa le oferim sustinerea si increderea  in capacitatea lor de “a excela si de a inainta frontierele cunoasterii umane in arta, antreprenoriat, leadership, stiinta si cercetare.” – Florin Colceag, presedinte IRSCA.

Sa nu uitam ca multi dintre actualii si atat de necesarii copii “Mozart” cum ii numea Antoine de Saint-Exupery depind si de intuitia, atentia sau chiar puterea noastra de a-i descoperi si pretui.

Citam mai jos un fragment ce ne pare a fi graitor privind genialitatea underground, fragila fara sustinere si nestimulata:
“Ma aşezai în faţa uneia dintre perechile acelea. Între bărbat şi femeie, copilul îşi făcuse, de bine de rău, un locşor şi dormea. La lumina becului, întorcându-se prin somn, el îmi arăta obrazul. O! ce chip încântător! Se născuse din perechea aceea ca un fel de fruct de aur. Se născuse un asemenea exemplar de graţie şi de farmec din zdrenţele acelea ce atârnau greu. Mă aplecai peste fruntea-i netedă, peste dulcile buze bosumflate, gândindu-mă: iată o figură de muzician, iată-l pe Mozart copil, iată o splendidă făgăduinţă a vieţii. Micii prinţi ai legendelor nu s-or fi deosebit cu mult de el: protejat, crescut într-un mediu prielnic, instruit, ce n-ar putea ajunge! Când se naşte, prin altoire, în grădină, un nou trandafir, grădinarii toţi sunt emoţionaţi. Izolează trandafirul, îl îngrijesc şi-l ajută să crească. Pentru oameni însă nu există grădinar. Pe Mozart copil, ca şi pe alţii, îl aşteaptă aceeaşi maşină de presat. Cele mai mari bucurii ale lui Mozart le va hrăni muzica putregăită din duhoarea localurilor de noapte. Mozart e condamnat.”  - A. Saint-Exupery, Pamant al oamenilor

Asa sa fie?

Sustine si tu IRSCA!

Te anuntam ca din septembrie amenajam la Pukka Food o urna pentru donatii in bani pentru copiii supradotati!
Pentru mai multe informatii recomandam:
Elena

Atelierul de Marti

on luni, 22 august 2011

Ne-am bucurat sa vedem fotografiile de la lansarea de marti a primului numar din revista Atelierul pe care putem sa o rasfoim in voie si in care putem sa punem post-it-uri cu “Must have” sau “Must do”.

Ca sa te imprietenim cu ea, iti vom spune ca este foarte practica la propriu si figurat, pentru ca este micuta, numai buna de pus in geanta si mai ales pentru ca redescopera cu fiecare articol insemnatatea si calitatea artizanatului, a mestesugitului creator si curajos, a indemanarii.

Si daca vrei sa stii si mai mult, iti spunem si ca cei din echipa din spatele revistei au pornit la drum ca niste adevarati cercetasi al curentului socio-cultural de handmade, cel care lanseaza trenduri, redescopera materiale, culori si mai ales reinventeaza lumea prin mainile (si viziunea) dibace a cate unui artist.

Cat despre primul numar, trebuie sa stii ca are articole foarte la indemana (de la broscuta pentru ace, la reminderul din betisoare de inghetata) si ca este presarat cu sugestii inventive, dar mai ales cu oameni care au ajuns sa realizeze adevarate opere de arta prin ingeniozitate.E la indemana.
E si la noi, pe George Vraca, 7.

Elena

Nunta eco?

on joi, 11 august 2011
De aproape o luna de zile urmarim activitatea unui site foarte interesant nou lansat: www.nuntaeco.ro. Si ne place.

Aici poti citi interviuri, afla sfaturi practice si recomandari de produse din sfera handmade, eco, bio etc. Scopul platformei este de a ii incuraja pe cei care isi unesc destinele sa fie responsabili in adevaratul sens al cuvantului. Interesant, nu?

Am aflat si noi ca in strainatate conceptul de “green wedding” este foarte popular. Spre exemplu, cuplul Scarlett Johansson – Ryan Reynolds a ales sa isi jure credinta intr-o statiune eco care foloseste energie solara si incalzeste apa la boiler, in timp ce actrita Alicia Silverstone a avut drept marturii de nunta cateva seminte de flori pe care invitatii le-au plantat in ghivece.

In Romania, la momentul actual, www.nuntaeco.ro este singura platforma dedicata acestui concept. Pe site gasesti explicatii si idei practice privind beneficiile economice, de mediu si sociale pe care le aduce organizarea unei nunti eco. In plus, se pare ca vor fi la dispozitie din ce in ce mai multe stiri si recomandari de produse.

Am rezonat cu nunta eco si nu putem decat sa ne bucuram ca se largeste comunitatea celor interesati de protectia mediului. Va recomandam sa urmariti si pagina de Facebook @NuntaEco, au postari foarte interesante!


Peisaj apocaliptic 2

on luni, 8 august 2011
De problema de pe George Vraca s-a sesizat in final toata lumea din jur si ceva a trebuit sa se intimple.

Litigiosul proprietar (prin reprezentantii lui, am inteles ca e italian) a trebuit sa apara si sa faca ceva. 

Gunoiul plimbator a fost evacuat. Locuitorul ilegal a fost izgonit. Si, ca totul sa fie definitiv incheiat, toate usile si geamurile fatadei au fost ZIDITE!

Daca inainte strada arata ca o ghena acum arata ca-n razboi, sub asediu...

Ce minte suferinda a putut nascoci asa ceva?
Ce daca e veche? Ce daca e frumoasa? Ce daca e din patrimoniu? E cladirea cuiva care face ce vrea cu ea.

ileana

Cea mai tare joaca

on marți, 2 august 2011
Cea mai frumoasa joaca de vara asta cu copiii mei a fost din nimic. Fara nimic. Doar din bucuria pentru locul frumos unde ne aflam, pe o plaja insorita, cu apa curata.

Pietrele (era plaja cu pietre) erau atit de atragatoare, de colorate si de pline de magnetism, incit nu te puteai abtine sa le pipai, sa le simti.

Ne-am petrecut ore bune cautindu-le si studiindu-le culorile, formele, modelele, texturile, cum se schimba atunci cind sunt ude, semi-ude, uscate.

Apoi am inceput sa le aranjam si sa le asociem. Si, in curind, am ajuns sa dam asocierilor o finalitate. Asa s-au nascut fluturele de stinca, ciinele cu urechi ciufulite, ursul perplex, extraterestrul buzat si altii... le-am pozat cu telefonul ca amintire si, uitindu-ne la ele, miroase din nou a mare si a vacanta.

extraterestrul buzat
ursul perplex
fluturele de stinca
floarea de nu-ma-lovi
ciinele cu urechi ciufulite
Pietrele mi-au amintit ca e nevoie de putin ca sa fii fericit. 

ileana
Un produs Blogger.