Bomba cu neutroni

on sâmbătă, 31 martie 2012
In Romania, daca ai o casa de marcat e ca si cum ai detine bomba cu neutroni. 
Sa muti o casa de marcat de la o adresa la alta (in acelasi sector!) este mai greu decit ti-ai putea imagina in cele mai sinistre cosmaruri.
Ea are o memorie fiscala sacra, care va dainui pe vecie si careia i-a fost predestinat un traseu birocratic sinuos. 
Pe cine intereseaza oare asa de tare cite iaurturi si cite borcane ai vindut in X ani de zile?
Mai intii, cu un snop de hirtii, tre sa convoci pe cel ce ti-a vindut casa (vom avea oare o relatie pe tot parcursul vietii???), sa te duci cu el de mina la administratia financiara si sa faci coada la o usa dupa ce te orientezi dupa simtul mirosului - la administratia financiara nu exista birou de informatii doar biroul asistenta contribuabili, unde o mamaie lenta nu te poate ajuta prea tare -  nu te poate indruma spre serviciul pe care il  cauti, nu stie nici ea de ce sta acolo...
Cererile se fac de mina, la bunul simt, fiindca firma care administreaza xeroxul preistoric din hol a inchis - nu are bani sau chef sau timp sa-l repare...
Cind in sfirisit ajungi cu problema ta rusinoasa la biroul potrivit, esti puricat la hirtii, apoi iesi pe hol si domnul de la firma care vinde case marcat desface si violeaza cu lovituri de surubelnita casa, scotind memoria fiscala din aparat.
Revii la biroul cu pricina cu o hirtoaga in plus si memoria in dinti si predai.
Iei un proces verbal de predare intr-un singur exemplar pe care esti nevoit sa-l copiezi facind un drum de 15 minute la cel mai apropiat centru de copiere si tre sa-i aduci si administratiei unul inapoi, ca doar nu ea te serveste pe tine, tu pe ea.
Acestea fiind infaptuite, casa ta de marcat pleaca cu domnul de la care ai cumparat-o. N-o mai vezi o saptamina. Desi ti-ar trebuie ca sa vinzi - ca sa platesti chiria, lumina, salariile, impozitele si multe altele...
Tu continui sa freci hirtiile in timp ce vinzarea sta: te duci la DGFP cu un alt teanc de hirtii. Aici ceri si declari si soliciti sa iei acelasi numar de ordine al casei de marcat pe care l-ai avut. Lucru se pare tare dificil care dureaza nici mai mult nici mai putin de 5 zile lucratoare. Timp in care vinzarea sta si cheltuielile curg. Am intrebat si eu ca proasta: nu va suparati, nu se poate plati o taxa de urgenta? Vindem produse alimentare ecologice foarte perisabile... 
Ma intreb cu ce-am gresit. N-am vrut decit sa fac un magazin de mincare sanatoasa pentru toti cei care realizeaza cit e de important. De cind am inceput acest mic non-business ma simt tratata ca un potential infractor, un dusman, un pericol iminent.

Bun, rapid si de post!

on miercuri, 21 martie 2012
Iar m-a apucat seara cam tirziu fara sa maninc... Flaminda si cu mintea alerta, am scanat dintr-o privire frigiderul si am vazut intr-o secunda o reteta: salata de paste cu avocado si tofu!
Cred ca v-am spus deja reteta - as putea totusi s-o mai detaliez:
- o mina de paste fierte (ramase de la masa copiilor)
http://www.pukkafood.ro/categories/Paine%2C-faina%2C-cereale%2C-paste-fainoase/Paste-fainoase/
- un avocado taiat felii
http://www.pukkafood.ro/pages/store_fructe_legume.html
- o mina de cubulete de tofu sarat (avem si nesarat)
(nu e pe site, decit la raft... uff, nu putem tine pasul la online)
- o lingura zdravana de unt de seminte pe post de sos (sau de floarea soarelui, sau tahini...)
(ai-ai-ai, nici astea nu-s...)

poza e cam proasta da' salata a fost yummy
ileana

Schimbam locul si norocul

on luni, 19 martie 2012
Incepand cu 1 aprilie ne mutam cu elan primavaratic in Piata Amzei. Va asteptam cu un spatiu generos, produsele binecunoscute si apreciate de voi de-a lungul celor 4 ani deja, cat si cu noi game de bunatati. 

Pentru ca ne-ati incurajat sa rezistam. 

Nu e o pacaleala, desi o facem cu zambetul pe buze:)


In ton cu primavara

on duminică, 18 martie 2012
Uneori parca am avea nevoie sa ne spuna cineva, ca-n poveste, “taci, că ți-oi da Tinerețe fără bătrânețși viață fără de moarte” … si noi sa credem fara sa mai cautam, incercam, experimentam...

Nu avem reteta tineretii fara batrinete si nici nu am descoperit leacuri minune, dar putem sa impartasim cu tine micile noastre revelatii cosmetice naturale.

Iata un mic program de primavara delicat si natural de exfoliere, tonifiere si hidratare. 

Primul pas este sa-ti creezi propriul exfoliant care iti prieste si care te atrage. Este foarte simplu de facut din cateva ingrediente, ti le recomandam pe cele bio pentru rezultate de durata si vizibile. Poti amesteca zahar brun sau malai cu uleiuri naturale: de masline sau de argan. *detalii in magazin

Apoi trebuie sa ai in vedere purificarea in profunzime a pielii tale, nu doar curatarea superficiala. Iti recomandam un nou venit si mult ravnit produs la noi in magazin: sapunul de alep pe baza de ulei de masline. Nu numai ca purifica temeinic, dar este un remediu ideal in tratarea eczemelor, acneelor, a problemelor pielii.

Ultimul pas este sa-ti tonifiezi si rasfeti pielea prin alegerea inspirata a unei crème hranitoare si puternic hidratante. Aici gama noastra e bogata si iti indicam fara ezitare: crema vindecatoare pe baza de galbenele: http://www.pukkafood.ro/products/Balsam-cu-galbenele.htmlcrema puternic hidrantanta, untul de shea.

Este foarte important ca aceasta sa nu iti blocheze porii.

Iata, deci, cum te poti armoniza cu ritmul natural primavaratic, cu ingrediente de cea mai buna calitate, fara tratamente cosmetice costisitoare.

De multe ori, lucrurile bune sunt mult mai aproape decat par. 

Elena

Cum creste bebelu’?

on luni, 5 martie 2012
De 1 Martie cum puteam sarbatori mai inspirat primavara decat bucurandu-ne de cea din mijlocul a 100 de mamici infloritoare?

Cu alte cuvinte, Pukka Food a participat La Villa Rodizio, la conferinta organizata de site-ul bebelu.ro legata de “Factori care influenteaza dezvoltarea armonioasa a copilului tau”.

Am improvizat un mic atelier de handmade la magazin: Tino s-a ocupat sa faca printurile, Ileana si cu mine am ansamblat plicurile si dna. Dani ne-a aprovizionat cu agrafe numai bune de prins: oferta noastra de carne BIO, cartea de vizita, prezentarea eco manifestului nostru (ce are deja aproape 4 ani!!!) si un martisor potrivit pentru vremea nehotarata: plicuri de ceai pentru nasuc infundat, de fragute, capsunele voiosele…



Salutam scopul conferintei de a oferi alternative la indemana si responsabile pentru a dezvolta si explora potentialul maxim al unui copil in plina crestere si invitatia adresata magazinului nostru considerat partener de incredere.

Speram ca am captat atentia cu sugestia noastra pentru diversificarea responsabila a alimentatiei bebelusilor si pentru adoptarea unui regim bio si sanatos, bazat pe alimente organice: carne frageda si gustoasa de pui, vita, vitel, legume ,fructe, cereale integrale, etc...

Va prindeti si voi?

Elena
Un produs Blogger.