Ieri m-a bintuit geniul culinar

on miercuri, 28 septembrie 2011
Culinar vorbind, ieri m-a bintuit geniul.
Mi-era foame si am zis sa fac repede ceva din ce aveam la dispozitie. 
(imi place sa fac mincare pentru atunci, pe loc, pentru o singura data)
Am pus la fiert o cana de orez basmati (http://www.pukkafood.ro/products/Orez-Basmati-alb-Essential-Trading.html) si o mina de linte portocalie -   http://www.pukkafood.ro/products/Linte-rosie-ecologica-Essential-Trading.html
Cit au fiert ele impreuna (20-25 de minute) am taiat cubulete mici un ardei capia si am facut fisii cu peeller-ul un dovlecel crud mediu (probabil sub influenta tirgului raw vegan de duminica la care am participat cu oaia noastra).
Am amestecat cruditatile cu cele fierte si am adaugat: ulei de dovleac (asta n-o sa-l mai aducem ca n-ati apreciat si l-am mincat noi pe tot) si ulei de masline (http://www.pukkafood.ro/products/Ulei-de-masline-extravirgin--LaSelva.html) cam egal din fiecare, plus niste sare de mare Clearspring (http://www.pukkafood.ro/products/Sare-de-mare-ecologica-Clearspring.html) si o lingura de seminte de chimion (nu-i pe site, doar la magazin, 8 lei).
N-am mai mincat demult ceva atit de bun, de special si de satios. 
Am savurat o farfurie pe la 1 si am mai mincat ceva abia seara pe la 8.
Ma credeti? Va rog incercati.
Asa a aratat mincarica mea, adica bine si vesel, iar gustul intrecea cu mult look-ul fresh si vegetarian.
P.S. avem legume proaspete bio bune-bune la magazin...

A aparut numarul 2 print al Revistei Atelierul

on marți, 27 septembrie 2011

In weekend-ul care tocmai a trecut, la V for Vintage Rock&Roll, am lansat cel de-al doilea numar tiparit al Revistei Atelierul, un numar dedicat scolii care poarta numele “Back to school”.

Ne-a facut mare placere de ne reamintim de vremurile cand eram eleve sau studente
si-am impartasit si cu voi impresiile si pozele noastre, dar si obiecte si accesorii handmade scolaresti. Castigatorii concursului nostru cu tema scolara s-au bucurat sa-si vada creațiile publicate intr-un articol special Back to school, iar Daria ne-a aratat cum sa fim cochete in prima zi de scoala.

Cum v-am obisnuit, si acest numar are multe tutoriale din care puteți invața sa faceți: un penar care nu seamana a penar, agrafe de birou decorate handmade, o coperta de caiet si ustensile de scris personalizate, obiecte de birou handmade, dar si bijuterii realizate prin tehnica quilling.

Anca ne-a impartasit ce a invațat ea despre fotografia de produs, iar Daniel Loagar si Andrei Cornea ne-au povestit despre colajele si fotografiile pe lemn care prin viața in atelierul Una isola muy Hermosa. Alexandra Stan si Soul Rebel ne-au recomandat ținute pentru scoala pe care noi le-am accesorizat handmade, iar Ramona ne-a aratat beneficiile fructelor Goji de la Pukka Food.

Iar pentru ca dintr-o zi de scoala nu putea lipsi pachețelul, Gabriela Iancu ne-a incantat simțurile cu spuma de smochine si coacaze rosii si faux-sushi cu gust dulce-sarat, iar noile noastre prietene de la Spic si Bob ne-au impartasit secretul pentru painea cu secara si multicereale, dar si pentru painea-desert cu nuci si curmale.

Revista se gaseste in diferite locatii din: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Targu-Mures, Brasov, Iasi, si Constanta, si poate fi comandata prin posta cu un mail la contact@revista-atelierul.ro







Se apropie targul raw food de toamna!

on vineri, 16 septembrie 2011
Anunt preluat de pe www.ligiapop.com
Pe 25 septembrie 2011, la Rin Grand Hotel din Bucuresti, in sala de conferinte Paris, Strada Vitan-Bârzeşti, nr 7D, et 13, Bucuresti se va desfasura Targul de Toamna Raw Vegan care isi va schimba denumirea incepand cu toamna aceasta in Targul Raw Generation. 


Organizatoarea este Ligia Pop (www.ligiapop.com, coordonator national la Romania Goes Raw) raw food chef, autoarea cartilor “Retete Vegane fara Foc” si “Germeni si Vlastari: Surse de Sanatate si Energie”, impreuna cu Quark SRL, distribuitor autorizat de roboti de bucatarie de ultima generatie si superalimente.


Pe 10.10.10 s-a desfasurat in Bucuresti la Rin Grand Hotel, primul Targ Raw Vegan din Romania, organizat concomitent cu World Raw Food Day, o miscare internationala, sub brandul stabilit de noi in tara, Romania Goes Raw, iar al doilea targ s-a desfasurat in aceeasi locatie, pe 27 martie, 2011. Diversitatea produselor gasite la cei 21 de expozanti veniti la randul lor din toata tara (Constanta, Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Medias, Sibiu) a fost pe placul tuturor gusturilor si buzunarelor.
Inca de la prima editie ne-am bucurat de un numar frumos de vizitatori, peste 1.000 de persoane iar la ai doilea peste 2.500, numarul fiind in crestere de la editie la editie. Alaturi de noi am avut pe parcusul targurilor reporteri de la Pro TV, Antena 1 si 3, Realitatea TV, 10 TV si alte posturi, care au facut posibila mediatizarea evenimentului in cadrul stirilor de seara de la posturile nationale, cat si jurnalisti diversi si producatori de televiziuni online. Le multumimi la toti din suflet si-i asteptam cu inima larga si la targul acesta.
Prin intermediul acestui targ dorim sa promovam stilul de viata sanatos bazat pe consumarea intr-o mai mare masura (neexclusiva) a fructelor, legumelor si verdeturilor in starea lor naturala, cruda, proaspata si prin consumarea sucurilor naturale, proaspete, pline de vitamine, enzime si minerale, obtinute prin procedee ne-centrifugale, precum si constientizarea riscului crescut de afectiuni provocate de o alimentatie neechilibrata, plina de E-uri si grasimi care conduc la imbolnavirea si imbatranirea timpurie a corpului (boli cardiovasculare, obezitate, diabet etc.).
Ca esti grabit, ca ai prea multa treaba la birou sau pur si simplu nu ai chef sa-ti gatesti, un suc proaspat obtinut cu storcatoarele prin presare iti va oferi necesarul de enzime, vitamine si minerale care iti vor tine bateriile incarcate pe toata perioada zilei. In plus obtinerea lui, la fel cu a tuturor retetelor raw (preparate fara foc), dureaza numai cateva minute, iar beneficiile majore ale unei astfel de alimentatii combinate sunt vizibile intr-un timp foarte scurt.
Vrem sa aratam ca un stil sanatos, raw vegetarian sau vegan nu inseamna sa mananci numai salate ci din contra, preparate gurmande pline de savoare.

Pentru a ajunge la eveniment, cei care circula cu mijloace de trasport in comun trebuie sa stie ca in fata hotelului se afla statia autobuzului 102. Sunt 3 statii de autobuz pana la metrou, statia Aparatorii Patriei (linie directa pana la Unirii, 5 statii). In partea opusa, tot cu 102, se poate ajunge la autobuzul 123 (sunt 3 statii) care merge catre Piata Unirii. Linkla Google Maps, pentru a vedea harta de mai jos marita.




Targul va fi deschis publicului larg intre orele 10-20, iar intrarea va fi gratis. Vom avea expozanti care vor oferi vizitatorilor o gama larga de produse diverse, de la electrocasnice de ultima generatie, carti de retete, superalimente, legume si fructe bio, tavite si caserole cu seminte germinate si vlastari, uleiuri aromatice, pana la delicatese raw vegane ambalate sau proaspat preparate. In concomitent cu expozitia, intr-o sala special amenajata, vor fi prezentari de sanatate, incepand cu ora 13:00 (urmeaza sa fie afisat programul). Lista participantilor la targ se afla mai jos si se va imbunatati in functie de inscrieri.
2.   Quark S.R.L. – aparatura de ultima generatie folosita in bucataria zilnica si superalimente
3.   Berni Weiss – bunatati bio – legume si grau de germinat
4.   Paradisul Verde – produse naturale si bio, superalimente si aparatura de bucatarie
5.   Nuci de Sapun – cosmetice naturale si detergenti naturali
6.   El-Dor Plant – germeni si vlastari la caserole cat si seminte de germinat
7.   Miere si produse apicole naturale
8.   Olivo Organic – cosmetice si detergenti bio, miere si indulcitori naturali, condimente, produse din goji
9.   SportyChoco – bunatati raw si cosmetice handmade bio
10.  Bio Mania – produse si bunatati diverse bio
11.  Jovis – sapunuri si cosmetice 100% naturale
12.  Nicoleta Azoitei – aromaterapie cu uleiuri eterice pure Vivasan
13.  Biodumbrava – legume bio
14.  Andreea Lazarescu – superfoods si produse raw vegan ambalate
15.  Pukka Food – o selectie speciala de produse bio
16.  Superalimente – alimente raw vegan si superfoods
17.  Liliana Udrea – vlastari si produse naturale
18.  Amorebio – arbustii de aronia, nuci de sapun si produsele de igiena intima feminina
19.  Napati – superalimente, cosmetice si detergenti, hainute organice
20.  Bio Monde – cosmetice naturale si bio
21.  Via Naturalia – produse alimentare si cosmetice bio
22.  Mihaela Isac – cosmetice naturale handmade
23.  Efis – cosmetice vegane
24.  Amarui de ciocolata – ciocolata raw handmade
25.  EndeaSoap – sapunuri exceptionale, 100% naturale din uleiuri presate la rece
26.  Germalex – germeni si vlastari
La targ vor avea loc trageri la sort din ora in ora, iar premiile vor fi oferite de Ligia Pop si Quark SRL.
Lista evenimentelor culinare si prezentarilor de sanatate se va completa pe parcurs. La o parte din aceste evenimente se va percepe o taxa simbolica pentru acoperirea ingredientelor si a efortului. Evenimentele anuntate deocamdata.
§  11:00 Prezentare aparatura
§  11:30-12:15 Beneficiile Sucului de Grau
§  13:30-14:00 Demonstratie Culinara Rapida (2-3 retete) – Ligia  Pop
§  18:00 Potluck Raw Vegan
Va invit la un potluck raw vegan (vom manca toti din bunatatile pe care le vom aduce fiecare), care se va desfasura la orele 18:00 la Sala Strasbourg. La acest eveniment vor putea intra doar cei care vor aduce cu ei o delicioasa taxa de intrare, care va consta intr-un platou cu un preparat raw vegan pentru 5 persoane (o prajitura, un fel principal, o bautura racoritoare, un platou cu fructe, o salata preferata de radacinoase etc).
Nota:
§  Pentru cei interesati in preluarea acestui anunt, puteti sa-l copiati in totalitate si vreau sa va multumesc din suflet pentru ajutor!
Va multumesc si va asteptam cu drag pe toti la targ, de la mic la mare!

Jocul de-a copilaria

on luni, 12 septembrie 2011
Incepem sa ne amintim de nucii generosi din gradina, de placintele aburinde cu branza ale buncii, prima papusa de carpa, v-ati ascunselea prin fata blocului (scarile de bloc interzise ascunzisului), cuvinte magice ce deschid usi pline de posibilitati s.a.

Aceasta este invitatia pe care ne-o adreseaza proiectul Muzeului Taranului 
Roman  - "Copilăria. Rămășite și patrimoniu"


Actiunea isi propune sa valorifice memoria copilariei si sa stranga elemente definitorii pentru ce a insemnat copilaria ca activitate, jocuri preferate, nume purtate.


Din vorba in vorba, voluntarii proiectului isi impartasesc si recupereaza fragmente identitare.

Fiecare avem un spatiu mental sacru, o jucarie, un nume, un loc special cu o simbolistica cruciala pentru anii ce au urmat.

Putem sa parcurgem impreuna drumul inapoi, in camera Sambo sau sacra a copilariei: “Şi atunci, în clipa aceea, am înţeles ce este Sambô. Am înţeles că există aici pe pământ, lângă noi la îndemâna noastră, şi totuşi invizibil celorlalţi, inaccesibil celor neiniţiaţi - există un spaţiu privilegiat, un loc paradiziac, pe care, dacă ai avut norocul să-l cunoşti, nu-l mai poţi uita toată viaţa.” (Mircea Eliade – Noaptea de Sanziene)

Pentru ca noi credem in gustul autentic al amintirilor care nu sunt pierdute, ci doar uitate, va invitam si pe voi sa participati la un proiect ce ar putea deveni un drum spre regasirea jocurilor in natura, activitatilor colective, simbolurilor si ritualurilor ce ne definesc identitatea ca popor.



Elena

Un produs Blogger.