Semn de bun augur

on vineri, 27 mai 2011
Cum a dat caldura, am asezat in fata magazinului trei ghivece cu flori rosiatice si frunze suculente ca sa imbiem clientii sa ne calce pragul mai cu drag.

Nu mica ne-a fost mirarea cand, intr-o zi, la inchiderea de seara, am gasit plantate inca doua floricele albe si matasoase, ca niste ingerasi vegetali, in pamant, alaturi de celelalte.

Nu stim cine le-a asezat asa cu drag si pe sest dar am luat-o ca pe o urare: sa crestem si sa inflorim, ca tot e ziua noastra in luna Mai.

Pare ca le prieste vanticelul bio, au prins deja radacina si cresc vazand cu ochii – inca putin si o sa se uite si ele la vitrina noastra aranjata de sarbatoare…



Iti multumim, admiratorule secret, pentru semnul de bun augur … Inghesuiala, praful, termopanele si asfaltul s-au mai estompat putin in jurul nostru…

Alchimie raw la “Mami si Tati”

on duminică, 22 mai 2011
Miercuri seara, pe o vreme incurajatoare, Pukka Food si-a pregatit desaga cu bunatati raw pentru o demonstratie de viata sanatoasa, la indemana tuturor, la gradinita colorata “Mami si tati”.

Ingrediente din cele mai consistente, crude, proaspete si bio (fructe, miere, ulei de cocos, nuca de cocos), un blender, cateva platouri, lingurite, servetele si o pofta mare pentru alchimia Raw si, in cateva minute, eram gata.

Am lasat de dis de dimineata la inmuiat caju si jumatati de nuci sa fie numai bune de maruntit pentru o pasta cremoasa. Surpriza noastra a fost ca in 5-6 ore, al nostru caju, proaspat de parca abia fusese cules, a incoltit!



Ajunsi la gradinita, ne-au asteptat o trupa voioasa de copilasi, nerabdatori sa dea o mana de ajutor (la propriu, nu doar prin pofta de nestavilit), alaturi de cateva mamici dornice sa ofere micutilor o alternativa de dulciuri facute in casa, potrivite pentru a impaca constiinta de parinte cu poftele copilului.

Tic-tac… curiozitatea creste.

Bulgarasi de nuci si curmale, tavaliti prin fulgi de nuca de cocos
Pentru prima reteta am amestecat nuca inmuiata cu curmale, tot atatea cat si nuca, un varf de menta aromata si neaparat uleiul de cocos pentru omogenizare. Amestecate bine-bine la blender, au dat o pasta de un maro stralucitor.


Maini mai mici si mai mari, toate indemanatice, au facut bilute si le-au rostogolit ca pe niste bulgari prin neaua de nuca de cocos. Cine termina o bomboana, o si manca… sa eliberam platoul pentru urmatoarele, caci din pasta generoasa am facut cam 20 de bunatati rotunde si ademenitoare.
Bun, deci ne-am antrenat pentru urmatoarea reteta: bulgarasii din caju si cacao, tavaliti prin alune macinate
Folosind caju, cacao ecologica dupa gust, miere de tei cu o textura de cremoasa ca de serbet, scortisoara, (optional pentru mai multa consistenta-psyllium), alune macinate sau cacao pentru tavaleala, ne-am intrecut in a umple platoul pana la a face o piramida de bombonele, numai bune de savurat in muzica rasetelor de copii.
Sa va recunoastem… aveam mainile pictate cu cacao, fulgi de nuca, alune macinate. Astfel, ora noastra de deserturi raw a devenit si un moment de bucurie si veselie in care fiecare isi avea un rol de mare seama: degustator , modelator in pasta raw, tavalitor, curios, pofticios si asa mai departe.


Urmariti-ne in continuare si va anuntam unde si cand ne vedem data viitoare.
Pana atunci, incercati retetele si scrieti-ne sau trimiteti-ne imagini sa simtim cu ce v-ati mai delectat!




   

Cleopatra Coroaba

on vineri, 13 mai 2011
Sa iti povestim cum am cunoscut-o noi sau sa iti descriem ce minuni face si sa te lasam sa o descoperi tu?

Poate ca vorba “cine seamana se aduna” ne-a dus la doamna Coroaba, specialist in hidroterapia de colon si ne-a indemnat sa ne interesam pe indelete cum poti asimila mai eficient mancarea (bio), cum si de ce te poate ajuta un morcov, o rosie, un marar sau pastarnac organic sa iti ingrijesti corpul dupa un stravechi principiu: “in primul rand nu face rau”.

Hidroterapia de colon (HDC), e o metoda ingenioasa si foarte la indemana de a te curata, de a-ti purifica colonul agresat de excesele si chimicalele din mancarea luata de oriunde iti pica in plasa sau care aproape ca ti se baga in plasa (vezi reclamele privind “fericirea” dintr-o sticla de suc, eventual la oferta 2 plus 1).

Conservanti, arome sintetice, coloranti si produse rafinate, abia asteapta sa ingroase stratul depus pe peretii colonului tau unde le e cald si biiiineeee… bietul colon, lupta cum poate, te impinge la digestie lenesa, vreo tulburare metabolica sau de excretie, poate iti face cadou si un strat gros de celulita (trebuie si el sa scoata toxinele din organism cumva si atunci le impinge cit mai departe de organele vitale).

Pentru ca nu-i de joaca ba e chiar periculos sa intri in lupta cu propriul tau corp, doamna Coroaba a dezvoltat hidroterapia de colon pentru a te curata, detoxifia pe cale cat se poate de naturala, prin infuzarea direct in colon, de apa purificata - noi i-am zice “vie”…


                                   Poza preluata de pe: www.ligiapop.com

Uite asa ne-am alaturat vocii colonului iritabil cu al nostru ulei de cocos bio care (la cantitate mare si pret bun) pe care doamna Coroaba il recomanda cu caldura pentru  proprietatile lui antimicrobiene, pentru aportul la buna functionare a sistemul digestiv si a celui imunitar.

Acesta este inceputul prieteniei noastre (lungi si frumoase, speram) cu doamna Coroaba de la care puteti afla mai multe despre beneficiile unei alimentatii bio, aliat de nadejde al organismului tau (www.aquahealing.ro)

Daca vii pe la noi, iti povestim mai multe despre cat de prietenos e cabinetul dansei, ce am mai aflat despre agresorii care paraziteaza si ingreuneaza bunul mers al unei digestii sanatoase si cum e treaba mai pe indelete cu HDC-ul…

Tot de Paste

on luni, 9 mai 2011
Am facut pasca dupa nici o reteta si a iesit frumoasa si buna (si healthy pe deasupra) – Am declarat-o Miss Pasca 2011!



Am facut un aluat ochiometric din faina integrala cu agent de crestere incorporat (minunata Self Raising Wholemeal de la Doves Farm), nitel zahar vanilat, putin ulei de palmier si coaja de portocala bio rasa…

Am intins aluatul cu facaletul si apoi l-am pus intr-o tava de iena – ups, oare cum se scrie corect - Jena?!)
Am amestecat doua branzici bio slabe de vaca la cutie, cu una de smantana (doar 10% grasime), o punguta de stafide, doua oua si ceva gris integral ca era cam moale…

Apoi m-am jucat impreuna cu fiica-mea de-a impletitul suvitelor de aluat si i-am tras o cruce pe deasupra…

Am uns-o cu un ou batut…

Doamne cum mai mirosea in toata casa… Mi s-a rupt sufletul dar dupa ce-am pozat-o am taiat-o si-am mancat-o… Miiiaaamm….

De Pastele 2011 am vopsit oua fara vopsea…

Am facut intai un ou de proba/demo pe care l-am expus in magazin. Primul nostru ou rosu vopsit ca pe vremuri a iesit cel mai bine, foarte bine, si ne-am hotarat sa-i sfatuim si pe clientii nostri sa renunte la vopseaua chimica vinovata de arsuri la stomac si indigestie (mai ales in cazul celor cu sistemul digestiv deja sensibilizat …de fapt cine mai are un stomac de fier in ziua de azi?!)

Oul rosu mostra l-am vopsit cu suc de sfecla Biotta. A iesit intens, caramiziu-roscat – probabil daca era alb iesea si mai rosu rosul, dar ouale eco pe care le vindem noi sunt galbene…

Si asa am prins curaj– pigmentii naturali chiar coloreaza…

Aveti in foto ce-a iesit si cu celelalte culori:



Pe cele rosii din tura a doua de acasa am uitat sa le degresez, adica sa le spal de grasimea lor naturala (cu detergent de vase bio, desigur) si au iesit asa: marmorate, vintage…mie mi-au placut, le-am gasit deosebite…

Cele portocalii le-am fiert in morcov cu curcuma (=turmeric). Foarte buna reteta, foarte frumoasa culoarea.

Cele verzi… ei, aici nu prea a iesit verde din spanac si din verdeata, oricat de mult am pus…Asa ca la sfarsit am dres-o cu cateva picaturi de albastru de metil… Am facut bine sau rau?!
La telefonul “incriminator” al unui prieten cum ca nu i se coloreaza ouale dupa reteta eco, i-am dat ideea sa puna niste violet de gentiana… Au iesit frumoase si mov-mov. Mi-a trimis poza si eu o arat mai departe si il laud…

Te incumetati si tu la anul? Noi am capatat deja curaj si experienta… Plus ca am remarcat de curand ca din anghinarea bio, la fiert, iese verde…

P.S. Ouale trebuie fierte minim 20 de minute in apa cu un mix de continatori de pigmenti naturali: legume, fructe, condimente, etc.

Un produs Blogger.